Instapcursus

Heb je altijd al eens willen volksdansen? Kom dan kijken op de open avond van Opanka of doe mee met de instapcursus. Er worden dansen gedaan met een vast patroon op mooie muziek uit allerlei landen: van Scandinavië tot Afrika en van Japan tot Amerika. Wel ligt de nadruk op dansen uit Midden- en Zuid-Europa. Voor volksdansen is enig ritme gevoel wel handig, maar iedereen kan meedoen. Volksdansen zijn meestal kringendansen, maar soms wordt er in (wisselende) paren gedanst.

Lijkt het je wat, maar heb je nog geen ervaring of zijn de danspassen weggezakt? Op 6 september a.s. start weer een kennismakingscursus van 10 lessen voor € 40, inclusief de Instructie DVD. Deze "instapcursus" begint om 19:00 uur met het aanleren van basispassen. Om 19:30 uur gaat dit over in de normale cursus. Dan komen er ook andere leden bij. Rond 21:00 uur is het afgelopen voor de beginners en start het programma voor gevorderden.
Bij Opanka dansen mensen uit onder meer Baarn, Soest, Eemnes, Bunschoten-Spakenburg, Amersfoort, Bussum, Huizen; dus kom je van wat verder weg, dan kan je vaak wel met iemand meerijden!
Mocht een instapper besluiten lid te worden, dan betaalt deze een aanvullend bedrag van € 90 voor de rest van het jaar.

Ken je iemand die nieuwsgierig is naar volksdansen? Neem haar of hem vooral mee!