Oekraïens-Russische serie

Oekraïens

Deze korte serie toont u wervelende dansen in authentiek kostuum. Hierbij ziet u zowel kringdansen als reidansen, zowel statig als snel en met ingewikkelde bewegingen.

Men danst trots rechtop, met de duimen in de oksels of men maakt snelle pasjes en draaien en let u vooral op de snelle voetbewegingen bij de laatste dans.

                         

 
 

Russisch

Voor deze serie hebben wij twee kostuums tot onze beschikking. U kunt ons zien in een kleurige lange jurk met bijpassend jasje met wijde, doorzichtige mouwen. Het kan ook zo zijn dat wij een jurk dragen met een folkloristische print en linten.

De eerste dans in dit deel van de serie komt uit Centraal-Rusland en het begeleidende lied gaat over de bloem de sneeuwbal, die bloeit. Daarmee wordt de Gelderse roos bedoeld en rozen ziet u in deze dans ! De tweede en derde dans zijn vrolijk, waarbij komische liedjes worden gezongen, o.a. over liefdesperikelen tussen jongens en meisjes. Daarna volgt er een rustige, statige reidans en nu hebben de danseressen geen rozen, maar sjaaltjes als attribuut in hun hand. We eindigen met een uitbundige dans uit West-Rusland.